Wednesday, December 23, 2009

PETUA KEMPISKAN PERUT

Salam....

Sebenarnya petua ni NiNiE carikkan untuk one of my best fren EIJA..sibuk dia kata perut dia dah buncit..tapi bukan sebab mengandung..huhuhuh...biasa la Eija...dah kawin ni, macam2 makanan ko makan..pastu exercise pun tak de kan...jadikla perut ko yang slim melim dolu-dolu tu macam aku da...tp aku punye tetap JUARA BERTAHAN...hehehhee

Ni dia antara patua yang maybe ko boleh ikut dan jugak kepada pembaca blog NiNiE yang menghadapi masalah yang sama....

Petua 1 (Limau Purut + Kapur sirih)
1. Ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya.
2. Kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati.
3. Amalkan sapu di sekeliling perut sebelum masuk tidur…biarkan ia kering sehingga pagi.

Petua 2 (Limau Nipis + Teh O)
1. Sediakan teh ‘O’ tanpa gula dan perahkan air limau nipis. (Ingat : NO SUGAR!)
2. Amalkan minum air tersebut setiap hari.
* Petua ini hanya sesuai untuk orang yang tidak mengidap sebarang penyakit perut seperti gastrik.

Petua 3 (Limau Nipis + Kapur sirih)
1. Ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih.
2. Lumurkan atau sapukan pada perut
3. Amalkan setiap malam.

Untuk exercise pulak...NiNiE uploadkan satu video untuk senaman perut je...tak lama pun..just 8 minutes sahaja...setiap hari..pasti kempis...NiNiE pun nak try jugak pasni setiap hari... Ok.. Selamat Mencuba !!






2 comments:

  1. tqqqqq share petua ^^.. petua 2 jer x bole buat sbb ade gastrik :p

    ReplyDelete
  2. huhuhu...tu la..saya pun sama gak..ade gastrik...huhuhu

    ReplyDelete