Sunday, March 21, 2010

Kenduri Doa Selamat

Salam...
Alhamdulillah..Ahad lepas NiNie sekeluarga di Senawang sibuk sangat utk persediaan
majlis kenduri doa selamat.. Sebenarnya dah lama abah nak buat kenduri ni, tp
belum ada masa yang sesuai..so.Ahad lepas baru la hajat abah dapat dilaksanakan dengan
lancar walaupun petang tu hujan turun dengan lebatnya, namun tak menghalang
rakan taulan abah dari MAWAR HAEMODIALISIS, orang surau dan jiran2 datang
ke rumah...

Kenduri doa selamat ni dibuat atas sebab2 dan hajat yang tertentu;

1. Sempena kelahiran anak angah~ ALIYA ALTAFUNNISA walaupun yaya dah terbang ke New Zealand...dapat jugak atot dan Nenet buat kenduri Yaya kat sini..hehehe
2. Sempena abah@atot yang genap 6 tahun ber'dialisis'..semoga sihat dan dapat tengok cucu2 membesar...
3. Sempena Nenet yang menyambut hari lahir yang ke 58 tahun pada 19 Mac yang lalu~ HEPPY BURFDAY MOMMY~~~
4. Sempena ALONG dan Family di Sabah yang selamat dari bala bencana yang besar awal bulan lepas...Alhamdulillah...

Seperti biase, org yang paling penat utk ape2 majlis kat umah tu nanti konpom lah NinIe n Emak...sampai bengkak2 kaki kami untuk menyiapkan majlis tu... NiNie pun sampai tertinggal bas la nak balik MUAR..so pagi2 Isnin abah n mak hantar NiNiE balik ke Muar.. Thanks for Abah n Emak...

Jom tengok gambar2 sekitar majlis tersebut~~


Sedikit 'BERKAT' untuk hadiran yang datang



Antara hidangan untuk hadirin yang datang

Sebenarnya banyak gambar yang nInIe amik..tp tak sempat la nak upload kat sini sebab internet kat Muar ni salu sangat6 buat hal...takpe..nanti kalau dah OK ninie akan upload semula dalam entry ni...

ok..papai..Chaiyok2 NiNIe!!


Monday, March 08, 2010

Bye-Bye Aliya .....

Salam...
Semalam NinIe hantar Angah n family ke KLIA..
Dorang nak balik New Zealand selepas bercuti panjang (Cuti Bersalin)..
2 Bulan jugak lah Nenek n Atok dapat jaga n tengok cucu pompuan sulong mereka...
Maka, semalam terjadilah babak2 airmata buat kami...hahahahah
Sedih..lebih2 lagi Nenet yang dah banyak menjaga Yaya dari awal sampai lah Yaya dah umur 2 Bulan 10 hari....takpe Nenet, nanti aliya mesti balik punyer!!!
Jom layan gambar kami di KLIA sebelum berangkat ke New Zealand....







Semoga Aliya sihat selalu n cepat membesar...dapat balik tengok nenet n atok...
eeee....geram tengok pipi dia yang dah gebu tu.....
Ok la... see ya!!! Bye...