Thursday, August 05, 2010

PROGRAM INTERVENSI OBESITI

Salam...
Actually Ninie just nak bgtaw...pengalaman mula2 masuk lapor diri kat PKD Hulu Selangor....
Hari first lapor diri kul 8 pg...tetibe je dah kene hantar g kursus TB kat Genting 3 hari.. kul 8 pg lapor diri..kul 2 ptg dah sampai Genting..... hahahaha..memang la seronokkan...

Minggu kedua pulak.. IKK panggil...sambil tunjuk satu surat...
sebenarnye dalam surat tu memang takde nama Ninie....tp tajuk surat tu lebih kurang camni la bunyiknye :

PROGRAM INTERVENSI OBESITI UNTUK KAKITANGAN PEJABAT KESIHATAN DAERAH HULU SELANGOR

Boleh pulak pastu IKK Ninie tanye " Dinie..u rasa u masuk dalam golongan yang perlu hadir ke tak dalam program ni besok petang??"

Pergh............bedesing telingo den donga @!!!**!(!**!!!xxXx
hahahaha... :)

Masa masuk bilik meeting untuk program tu... dorang dah sibuk2 perli... "ha..kite ade ahli baru ni!!" " ni la Vice-President kite weh!!"
Mmg cukup bersabar.....

Sejak dari haritu....mmg dalam hati rasa "aku sambut cabarang ni..korang tengok la ape akan jadik kat aku 6 Bulan akan datang......"

Program ni kene timbang berat..bg gambar sebelum program..BMI... mcm2 lagi la..siap ade fail peribadi n yang paling penting.. program ni selama 6 bulan n ade HADIAH untuk pemenang yang turun berat badan mengikut peratusan ( Ala2 THE BIGGEST LOSER la...)

Alhamdulillah...skang dah seminggu NiNie diet n start masuk GYM...
Nak jugak rasa org tabik maut kat kite kan.... :)
Adios.......Chaiyok2.........

8 comments:

  1. hahah...best2...takpe gak ko join program tuh...aku ni pi bengkel nak develop pelan tindakan program prevention n intervention obesity...gilosss...malu aku tau...hahah

    ReplyDelete
  2. wah2x best ni ble ada program..lg smgt tau dini..chaiyok

    ReplyDelete
  3. Dayah ~ Hahaha..ye ke?? adoi..cabaran tu dayah...tu la...aku kene gak masuk program ni... adoiiiyai....sabar je la...

    Mia~ Best taw mia kalau ade cabaran ni.... rasa nak makan pon takot..hahaha..bile tgok kawan2 lain bertungkus lumus g jogging..kene la follow jugak...

    ReplyDelete
  4. salam ustazah...
    camano nak diet, baru kono anta kek tompek takdo McD pon dah menjorittt...

    lembu sihat...???

    huhuu...

    ReplyDelete
  5. Adoiyai..sapo lak ni ha...???
    tu la pasal..baru takdo Mcd kan....
    Lombu mano plak ni?? huhuhuh

    ReplyDelete
  6. Gud luck!! Bagus la ada program macam ni :-)

    ReplyDelete
  7. Kak eynda ~ tu la kak.mintak2 dapat la btol2 berusha dalam program ni..penat dah asik tangguh2 nak berdiet je.. hehehe... slamat berpuasa kak n family..

    ReplyDelete
  8. hello..so mcm mna dgn program ni?
    sy baru masuk unit ncd, blur lg nk wat program apa..
    fail meja pn sndiri buat..hmm
    any info text me ya.
    wechat: rois88

    ReplyDelete